фиберглас скитнически

Фиберглас директни скитнически е обложена со големината на силан-базирани и компатибилен со незаситени смола, винил смола, и епоксидна смола. Тоа се користи за производство на мрежи, разни прачки и профили.

Карактеристики на производот:

1. Минимум fuzz за време на обработката
2. Брз влажно надвор и влажно низ
3. дисперзија Добар влакна и висока композитни механички својства
4. насоки се отвори лесно да се изложуваат своите нишки со минимални работни
5. Висока јачина
6. Дури и исплата тензија
7. ниска стапка на суво триење во текот на контакт точки creel

Главна употреба вклучуваат производство на FRP цевки на различни дијаметри, цевки под висок притисок за нафта транзиции, садови под притисок, резервоари, и, изолациски материјали, како што се комуналните прачки и изолација цевка.

 

фиберглас скитнически - Овие производи се повеќе краеви на фиберглас континуирано (сплетка бесплатно) предиво обработени врз челични ленти со голем капацитет. Специјалитет стакло засилувања се комплексни по својата природа и бараат прецизни услови за обработка. Овој производ е достапен во влакна, како што кевлар и други ARAMIDS. Нивната примарна употреба е во автомобилската проводници за палење како основни материјали и телекомуникациски кабли. Фиберглас засилување понуди на жица и кабел пазар со висок квалитет, високи перформанси и ефективен.

Фиберглас скитнически е еден вид на специјални стаклени влакна кои може да се спротивстави на ерозија на алкални материи како што се цемент. Може да се користи за да се зајакне цемент (GRC), гипс и други неоргански и органски материјали, и е идеален за челик и азбест во не-товарот цемент компоненти алтернативи. ефикасноста на производот во согласност со националните и индустриски стандарди, алкално отпор за да се исполнат САД PCI (преднапрегнати бетонски општество) и барањата на Меѓународната асоцијација GRC.

Директен скитнически е компатибилен со термореактивна смола, како што се незаситен полиестер, винил естри, епоксидна и фенолни смоли. 

Директен скитнически е широко се користи за влакно widing и pultrusion, производство ткаени скитнически и насока на повеќе материјали. На барањето да имаат FRP цевки, садови под притисок, решетки, хемиски тенкови и така натаму.


Време на мислењето: Април-28-2018

WhatsApp Онлајн Chat!